Πήγαμε στο LIVE EMPTY FRAME + SPRING SHOE στο ΙΛΙΟΝ PLUS.

Empty Frame

Πήγαμε στο ΙΛΙΟΝ PLUS, και το κατευχαριστηθήκαμε! Ένα live που τα είχε όλα!
Χωρίς να θέλω να παρουσιάσω κάτι που δεν έχω, γνώσεις για την μουσική και πολύ περισσότερο για το σύγχρονο γίγνεσθαι της ροκ μουσικής σκηνής και ορολογίας, έχω (νομίζω) κάθε δικαίωμα να γράφω, όχι για το "τεχνικό" μέρος   ενός live  αλλά για το συναίσθημα που αυτό δημιουργεί, για την ατμόσφαιρα που "φτιάχνει", για τη συνομιλία που μπορεί να έχει με τους ανθρώπους που το παρακολουθούν.

Αυτά είναι στοιχεία που ο καθένας μπορεί να εκτιμήσει και να περιγράψει ανάλογα με τα συναισθήματα που του προκαλεί η ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος, ο συγκεκριμένος χώρος που αυτή γίνεται, και το κοινό που παρακολουθεί και συμμετέχει ενεργά η παθητικά αφημένο στο ταξίδεμα του ήχου και τη λυρικότατα του στίχου.


Οι Empty Frame  ξέρουν όλα αυτά να τα δουλεύουν καλά, έτσι που μετά από κάθε ζωντανή εμφάνιση τους να σε κερδίζουν σε μια αμοιβαία σχέση  εξάρτησης και αγάπης!
Την χθεσινή μέρα μας ταξίδεψαν με γνωστά κομμάτια τους που όμως τα έχουν ξαναδουλέψει, τα έχουν φρεσκάρει προσθέτοντας η αφαιρώντας στοιχεία τους, έτσι που να υπάρχει μια συνεχή ακουστική ανανέωση για τους πιστούς φίλους που τους ακολουθούν σε κάθε live τους. Παρουσίασαν επίσης μια σειρά από καινούργια, δίνοντας μας την εντύπωση πως γ' αυτούς είναι, συνεχής η αναζήτηση νέων ήχων και έκφρασης, (για παράδειγμα  ακούσαμε και στοιχεία κάντρι), μένοντας πιστοί όμως σε κάτι που τους κάνει ίσως μοναδικούς στον χώρο. Την τεράστια ευκολία να περνούν από εναλλαγές στιλ και ύφους ρυθμού και μελωδίας ακόμα και σε ένα μόνο κομμάτι, να δουλεύουν τόσο καλά τις τονικές και ρυθμικές αντιθέσεις, παίζοντας με το συναίσθημα των θεατών τους παρασύροντας τους σε ένα ξέφρενο ρυθμό, μελωδία, αρμονία και λυρικότατα.


Οι Empty Frame μετά την καλοκαιρινή τους εμφάνιση τον Ιούλη στη Δραπετσώνα, στο πάρκο εργατιάς παρέα με τους Mr. Highway Bandβρίσκονται στα τελειώματα του τρίτου τους άλμπουμ (το δούλευαν στο στούντιο από τις αρχές του καλοκαιριού) το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου χρόνου, και είναι πολύ χαρούμενοι γι' αυτό.  Με 12 χρόνια παρουσίας, στην ελληνική ροκ σκηνή, το "άδειο κάδρο" έχει γεμίσει από μελωδίες και στίχους ενώ παραμένουν σφιχτά "δεμένοι" χωρίς να αισθάνονται καμία "κούραση" από τη συνεργασία τους  καταφέρνοντας να βρίσκουν  κάθε φορά στοιχεία που τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον, που ανανεώνουν τη φιλική σχέση τους αλλά και τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις και προσεγγίσεις. Τον επόμενο χρόνο και μετά την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ ετοιμάζουν την παρουσία του σε μεγάλες πόλεις μεταξύ των οποίων  Θεσσαλονίκη, Πάτρα και φυσικά στην Αθήνα.


Το άνοιγμα της βραδιάς έγινε από ένα νέο συγκρότημα, τους Spring Shoe, που σχηματίστηκε στην Αθήνα στις αρχές του 2017 και αποτελείται από μουσικούς με αρκετά ενεργή παρουσία και δραστηριότητα στην εγχώρια σκηνή, με δυο από τα μέλη τους να παίζουν και στους Mr. Highway Band. Ευχάριστα ακούσματα, καθαρός ήχος, αισιόδοξη η προοπτική και το μέλλον της μπάντας με το πρώτο άλμπουμ τους «Love is just a razor in my eye» να αναμένεται μέσα στο 2017,  ξεκινώντας ήδη εμφανίσεις για την προώθησή του.

Spring Shoe