Έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Βασίλη Νίκα, "Τα παιδιά της Ριτσώνας"


Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά, μια πολύ ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας, με πάρα πολύ κόσμο φιλικότητα και συναίσθημα! Ο Δάσκαλος και οι μαθητές, οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες και οι αλληλέγγυοι, η ανιδιοτελής προσφορά και τα πανανθρώπινα αισθήματα, η φιλία και η συλλογική δράση, η δημιουργικότητα και η προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι και πιο χρήσιμοι άθρωποι. 
Στο επίκεντρο ο φωτογράφος Βασίλης Νίκας και το έργο του "Τα παιδιά της Ριτσώνας", μια φωτογραφική απεικόνιση της σκληρής πραγματικότητας που βιώνουν γειτονικοί λαοί, αλλά και μια ευκαιρία να αναδειχθεί το κοινωνικό πρόσωπο της φιλόξενης και ομοιοπαθούς χώρας μας όπως και εκατοντάδων ανθρώπων επώνυμων και κυρίως ανώνυμων που προσφέρουν την αγάπη και αλληλεγγύη τους για την ανακούφιση και την ομαλή συνέχεια της ζωής των προσφύγων. 
Ιδιαίτερα συγκινημένος αλλά και χαρούμενος από το πλήθος του κόσμου και την "επιστροφή" της αγάπης και εκτίμησης τους στο πρόσωπο του, ο Δάσκαλος Βασίλης, ευχαρίστησε στον χαιρετισμό του, όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του έργου και της πρώτης μεγάλης ατομικής του έκθεσης, στην Αθήνα.